سه‌شنبه ۰۴ شهريور ۱۴۰۴ 26 August 2025
سه‌شنبه ۰۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۱
کد خبر: ۱۰۰۴۵۳

پزشکیان: با نسخه‌نویسی نمی‌توان بحران آب در کشور را حل کرد | ۴۷ سال است به خاطر وجود مشکل، فقط مدیر را عوض می‌کنیم

پزشکیان: با نسخه‌نویسی نمی‌توان بحران آب در کشور را حل کرد | ۴۷ سال است به خاطر وجود مشکل، فقط مدیر را عوض می‌کنیم
رئیس‌جمهوری گفت: با دستور و نوشتن نسخه نمی‌توان مشکل آب در کشور را حل کرد،‌ باید مجموعه فعال در این حوزه به صورت تخصصی تلاش کنند.

به گزارش فراز، مسعود پزشکیان در مراسم روز ملی صنعت و معدن با بیان اینکه وجود نظم در کشور به برکت تجارت و صنعت است، اظهار کرد: اگر صنعت نباشد،‌ موجودیت دولت به خطر می‌افتد. در حال حاضر با مشکل ناترازی در آب و برق مواجه هستیم و قصد هم ندارم بگویم چه کسی مقصر است. از استادان دانشگاه در این زمینه نظرسنجی شده است، که راهکار آن صرفه‌جویی در آب به میزان سالانه ۳ میلیارد متر مکعب است.

وی افزود: چگونه این اقدام انجام شود و از کدام قسمت صورت گیرد؟ اگر این میزان کاهش یافت تکلیف کسانی که از این آب ارتزاق می‌کردند چه می‌شود؟ باید تصمیم درست اجرا کنیم و با دستور و نوشتن نسخه نمی‌توان مشکل آب در کشور را حل کرد،‌ باید مجموعه فعال در این حوزه به صورت تخصصی تلاش کنند.

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه با تمام وجود برای گسترش پنل‌های خورشیدی در کشور تلاش می‌کنیم، ادامه داد: ما اگر می‌خواستیم نیروگاه تاسیس کنیم به چهار سال زمان احتیاج داشتیم اما برای اینکه به سمت برخورداری از انرژی پاک حرکت کنیم، ساخت پنل‌های خورشیدی را در دستور کار قرار دادیم که به‌سرعت پیش می‌رود و از نظر اقتصادی و علمی بهره‌وری این پنل‌ها بهتر است.

پزشکیان تاکید کرد: صنعتگران به سمت توسعه پنل‌های خورشیدی حرکت کنند. ما تا انرژی نداشته باشیم، توسعه بی‌معناست. در دولت بارها تأکید کردم به هیچ‌وجه برق و گاز صنعت را قطع نکنید،‌ اما شرایطی پیش آمد که اگر در زمستان مدیریت نمی‌شد گاز منازل را هم نمی‌توانستیم تأمین کنیم. 

وی یادآور شد: ما در مجلس تصمیم گرفتیم به همه‌جا گازرسانی کنیم اما محاسبه نکردیم چقدر گاز داریم که در زمان عرضه، تناسب را حفظ کنیم. چون جدا از هم تصمیم‌گیری شد و هرکس از دید خود نسخه می‌نویسد. اگر سوخت را درست مدیریت کنیم، کشور فقیری نیستیم.

پزشکیان ادامه داد: ما بد مصرف می‌کنیم و بد مدیریت و سیاستگذاری می‌کنیم و باهم مجموعه مسائل را در نظر نمی‌گیریم تا به تصمیم برسیم. نتیجه این می‌شود که در برخی مسائل مشکل داشته باشیم. ۴۷ سال است به خاطر وجود مشکل، مدیر را عوض می‌کنیم. چرا با تغییر مدیر، مشکل حل نمی‌شود؟

رئیس‌جمهوری تأکید کرد: مدیریت علم و تجربه است. اگر مدیری اشتباه کرد به طور کلی او را کنار نگذاریم بلکه درصدد اصلاح عملکردش حرکت کنیم، باید از تجربیات‌ مدیران استفاده کرد. اگر مدیری که تجربه دارد را برای اشتباه با یک فرد صفرکیلومتر جابه‌جا کردیم که مشکل حل نمی‌شود. کجا اجازه دادیم مدیران علم و تجربه پیدا کنند و با جبران اشتباه، تصمیم بگیرند؟ نتیجه این روند ما را به اینجا رسانده و همه در این روند موثر بودیم.

وی اظهار کرد: ما اگر تعادل محیط‌زیست و پیرامونمان را بهم بزنیم، سیلی خواهیم خورد. در بیشتر شهرها با فرونشست‌های ۳۵ تا ۳۶ سانتی مواجه هستیم، چون آب‌های زیرزمینی را بیرون می‌کشیم و بازهم چاه می‌زنیم. ایجاد تمدن و توسعه شهرها بر اساس حفر چاه‌های آب انجام شده است، اما حالا با مشکل فرونشست زمین مواجه شده‌ایم. چه کسی پاسخگوی این مشکل است؟

پزشکیان ادامه داد: نمی‌توانیم تصمیمی بگیریم که بعداً اگر مشکلی پیش آمد بگوییم چاره‌ای نداشتیم و باید آن تصمیم را می‌گرفتیم. باید به فکر عوارض هرتصمیمی باشیم.

رئیس‌جمهوری یادآور شد: ما در این کشور هر مشکلی که پیدا می‌شود دنبال مقصر می‌گردیم تا همه گناه‌ها را به گردن او بیاندازیم و بعد هم خودمان قهرمان شویم! ما همه باهم و اینگونه کشور را به اینجا رسانده‌ایم. باید بگردیم و مشکل را پیدا و برای حل آن چاره‌اندیشی کارشناسی کنیم. 

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته از طریق پنل‌های خورشیدی تنها ٥٠٠ مگاوات به شبکه سراسری برق تزریق شده است. در حال حاضر بیش از هزار مگاوات پنل خورشیدی نصب کرده‌ایم اما به همین مقدار هم بسنده نمی‌کنیم. 

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: دولت حداقل ٧ هزار مگاوات تعهد تولید برق از طریق پنل‌های خورشیدی دارد. شرکت‌ها و بانک‌هایی که برای توسعه پنل‌های خورشیدی اعلام آمادگی کردند، پای کار باشند. اگر انرژی داشته باشیم هیچ کارخانه و واحد تولیدی نمی‌خوابد. حدود ٣٢٠ همت عدم‌النفع نبود انرژی است. همه پای کار باشند تا این مشکل حل شود.

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

رئیس جبهه اصلاحات ضمن انتقاد از توهین و بی‌احترامی زینب موسوی به فردوسی: پاسخ به توهین زندان نیست

وزیر انرژی و آب طالبان: تلاش می‌کنیم حق‌آبه ایران را تامین کنیم، اما در شرایط خشکسالی اولویت با مردم خودمان است

آذری جهرمی: ترور فرماندهان از طریق واتساپ، ساده‌انگاری مسئله است | دشمن ممکن است از طریق برنامه اذان‌گو هم نفوذ کند

معاریو: در صورت اشغال کامل غزه، حماس به جنگ چریکی روی می‌آورد

ترامپ زمین پایگاه‌های نظامی آمریکا در کره جنوبی را می‌خواهد

ویدیو؛ واکنش وزیر ارشاد به توهین زینب موسوی به فردوسی

وزیر ارتباطات: محدودسازی اینترنت به ارتقا حکمرانی کمک نمی‌کند

جزئیات ضرب و شتم ۴ انترن پزشکی در بیمارستان

اوریه در بازی بعدی پرسپولیس حضور دارد؟

لغو سفر وزیر خارجه طالبان به هند و پاکستان؛ علت چه بود؟

انتقاد برخی از بازنشستگان کشوری از وام ازدواج فرزندان

ترامپ: اوکراین میدان جنگ پهپادهاست؛ این شکل جدیدی از جنگ است

ماجرای توقیف شمش‌های بابک زنجانی چیست؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی